Medlemsaktiviteter

Vi på studentkår Nacka finns där för att ge dig stöd och hjälp under din studietid, och hjälpa dig med att komma tillrätta. Men vi har även andra saker på lager för dig som medlem, för del av att känna sig som hemma är dessutom att skaffa nya vänner. Och vi kommer att hjälpa dig med att skaffa nya vänner, och få ett roligt sätt att umgås med de vänner du redan funnit, genom att anordna roliga aktiviteter ni får vara med och delta i.

Umgås med dina studiekamrater

studentkår nackaOavsett om du är en social och utåtriktad person eller om du är en person som helst står lite i bakgrunden så kan det kännas skönt att ha någon som känner igen dig när du går in i en föreläsningssal. När du är med och deltar i de aktiviteter vi anordnar för våra medlemmar i studentkår Nacka kommer du utan tvekan att skaffa vänner, eller varför inte hitta människor att studera tillsammans med. Så det är bara att hålla koll på vårt nyhetsflöde för att se när nya aktiviteter dyker upp om du vill vara med och ha roligt och umgås.

Den så kallade ”nollningen”

En tradition som på senare år har fått väldigt dåligt rykte är den så kallade nollningen där nya studenter genomgår en rad utmaningar för att initieras i kårlivet. Vi på studentkår Nacka har dock en rad väldigt tydliga riktlinjer för hur nollningen ska gå till, och ingen av studenterna ska någonsin känna press på sig gällande deltagande. Det är givetvis helt riskfritt att vara med och delta, och erfarna medlemmar ur föreningen kommer alltid att finnas på plats för att se till att allt går rätt till.

Rundvandringar

De studenter som flyttat för att studera kanske inte hittar allt de behöver, och då finns vi där för att ge guidade rundturer. Turerna kommer dock inte att fokusera på konstverk och andra sevärdheter, istället kommer du att tas på en rundtur av de platser som är viktiga för en student att ha koll på: Mataffärer, bibliotek, busstation, kårlokaler… Och självklart barer och nattklubbar.

Studiesessioner

studentkår nackaFör de som inte bildar egna studiegrupper kommer det att anordnas studiesessioner med medlemmar ur föreningen som kommer finnas på plats för att hjälpa till. Du är givetvis välkommen även om du redan tillhör en egen studiegrupp, och det viktiga är att du kommer beredd på att plugga. Medan en studiesession är igång är det nämligen viktigt att du fokuserar på pluggande för att inte störa andra studenter.

Filmvisningar

Som student är det inte alltid man har råd att gå på bio, vilket är synd eftersom man inte får samma upplevelse när man ser på film på en liten skärm. Därför anordnar studentkår Nacka filmvisningar på en äkta filmduk, och det bjuds även på popcorn och annat för att du ska få samma upplevelse som på en äkta biograf. Den största skillnaden är att man själv får vara med och hjälpa till med att välja ut vilka filmer som ska visas, och att filmen kan pausas vid behov.